До відповідальності на Буковині притягнуті 132 посадові особи

Органами прокуратури Чернівецької області у 1-му кварталі ц.р. вживались організаційно-правові заходи щодо забезпечення системного та якісного прокурорського нагляду за додержанням і застосуванням законів про адміністративні правопорушення.

– Насамперед прокурорські перевірки ми проводили в уповноважених державою правоохоронних та контролюючих органах, – розповідає старший прокурор прокуратури області з питань захисту прав громадян та інтересів держави при застосуванні законів про адміністративні правопорушення Костянтин Ревега. – За їх наслідками встановлено численні порушення законів під час використання відповідальними посадовими особами повноважень щодо притягнення громадян до адміністративної відповідальності. Зокрема, встановлено випадки накладення адміністративних стягнень всупереч передбаченому законодавством порядку, окремі факти службового підроблення матеріалів про нібито виявлені правопорушення з метою штучного формування благополучної обстановки в роботі тощо. У зв’язку з цим та на захист прав громадян, інтересів держави розпочато досудові розслідування за трьома випадками вчинення кримінальних правопорушень, внесено 69 подань про усунення порушень закону, причин і умов, що їм сприяли. За актами прокурорського реагування скасовано 31 незаконну постанову про накладення адміністративного стягнення, до дисциплінарної відповідальності притягнуті 132 посадові особи.

Крім того, посилена увага прокурорами приділялась також вивченню стану примусового виконання органами державної виконавчої служби постанов у справах про адміністративні правопорушення, за якими зацікавленими особами не сплачено добровільно застосовані до них стягнення у вигляді штрафу. Адже допущені послаблення та не принциповість у роботі кінцево нівелюють одне з визначальних завдань провадження у справах даної категорії щодо запобігання правопорушенням, виховання громадян у дусі додержання законів.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

peredplata