В Чернівцях відкрилась виставка дитячих робіт «Як тяжко пережити цю війну»

У приміщенні Чернівецького обласного художнього музею відбулося відкриття виставки дитячих робіт під тематичною назвою «Як тяжко пережити цю війну». Захід приурочений до 69-ої річниці визволення міста Чернівці від німецько-фашистських загарбників та проводиться з нагоди Міжнародного дня визволення в’язнів нацистських концтаборів.

На виставці представлені роботи фіналістів І Всеукраїнського конкурсу художніх робіт на тему «Доля радянських військовополонених та в’язнів концтаборів у малюнках школярів», що був з’ініційований та проведений Міжнародною громадською організацією «Міжнародний фонд «Взаєморозуміння і толерантність».
Також у виставці взяли участь учні художніх студій міста, що діють при Чернівецькому палаці дітей та юнацтва та вихованці міської народної студії образотворчого мистецтва ім. М.Ф.Ткачука.

Усього представлено близько 100 робіт-спогадів, кожна з яких – це спогади конкретної людини про воєнні часи, очима школярів.

«На сьогодні подібні виставки є дуже актуальними, оскільки ми знаємо, що повинно превалювати патріотичне виховання, ідея має рухати людей вперед. І саме ця виставка буде нести таку виховну функцію, – зазначила завідувач відділу науково – освітньої роботи художнього музею Лариса Курущак».
Виставка «Як тяжко пережити цю війну» триватиме до 8 квітня.

Про це повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради.

peredplata