На Буковині співробітники СБУ вилучили з незаконного обігу партію спирту та цигарок

Співробітники спецпідрозділу Управління СБУ в Чернівецькій області, реалізуючи заходи щодо протидії злочинам у сфері економічної безпеки держави, викрили та вилучили з незаконного обігу партію контрафактних цигарок та спирту.

У вівторок, 2 квітня ц.р., в темну пору доби на автодорозі Чернівці-Тереблече, оперативники СБУ у взаємодії з нарядом ДАІ та податківцями краю затримали вантажний мікроавтобус «Опель Мевано», що прямував у напрямку українсько-румунського кордону.

Під час перевірки виявлено, що салон автотранспортного засобу завантажений значною кількістю фальсифікованих підакцизних товарів, а саме – 23 коробами з тютюновими виробами (1150 блоків цигарок «Viceroy») з підробленими акцизними марками України та ємностями з 500 літрами спирту. Супровідні документи на товар у 52-річного місцевого мешканця були відсутні.

Враховуючи наявність у діях власника автомобіля ознак злочину, передбаченого ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів), матеріали та підакцизна продукція за підслідністю передані до Управління податкової міліції ДПС України в Чернівецькій області. Інформація про кримінальне правопорушення податківцями внесена до ЄРДР, розпочато досудове розслідування.

Про це повідомляє прес-служба УСБУ в Чернівецькій області.

peredplata