На Буковині урочисто відправили 58 юнаків до війська

На Буковині урочисто відправили 58 юнаків до війська10 квітня на Чернівецькому обласному збірному пункті, що знаходиться у районному центрі Кіцмань, відбулися урочисті проводи та перша цього весняного призову відправка юнаків до лав Збройних Сил України.

Цього дня 58 юнаків з Буковини прибули на збірний пункт. Спочатку усі вони пройшли соціально-психологічні тести та медичну комісію. Після цього майбутні солдати пройшли співбесіду із представниками військових частин, де вони в подальшому проходитимуть військову службу.

Традиційно на обласному збірному пункті відбувся урочистий мітинг з нагоди відправки юнаків у військо. Його відкрив виконуючий обов’язки Чернівецького обласного військового комісара полковник Василь Маланчук.

Як повідомив заступник Чернівецького обласного військового комісара з виховної роботи підполковник Валерій Мовченюк цієї весни з Буковини буде призвано 350 юнаків. Підуть служити до Збройних Сил України – 182 юнаки, до внутрішніх військ Міністерства Внутрішніх Справ – 133, а до Державної спеціальної служби транспорту – 35.

За словами офіцера на ОЗП всім призовникам були зроблені тести на виявлення гепатиту «В» і «С» та ВІЛ-інфекції, які фінансуються за державні кошти.
Підвищена увага до стану здоров’я, а також освітнього рівня майбутніх солдатів пов’язана з поступовим переходом Збройних Сил України до комплектування посад солдатів, сержантів та старшин військовослужбовцями служби за контрактом.

Після обіду працівники Чернівецького обласного збірного пункту завершили формування команд, а через кілька годин новобранці вирушили до місць розташування своїх частин.

Підполковник Сергій БЕРЕЦЬ

peredplata