Ветерани Буковини до 5 травня отримають одноразові грошові допомоги

Як інформує департамент соціального захисту населення обласної державної адміністрації, буковинські ветерани війни отримають одноразову грошову допомогу до 5 травня. Такі виплати передбачені Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань».

Суми грошових допомог для ветеранів, у порівнянні з минулим роком, збільшились в середньому на 10%.

Так, в поточному році для інвалідів війни та колишніх малолітніх, яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років, в’язням концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання, визнаним інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин передбачені виплаті у розмірі 2 тис. 415 гривень для інвалідів І групи, 2 тис. 110 гривень – для інвалідів ІІ групи, 1 тис. 895 гривень – для інвалідів ІІІ групи. Також учасникам бойових дійта колишнім неповнолітнім, яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років, в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також дітям, які народилися у зазначених місцях примусового тримання їх батьків, розмір допомоги становить 745 гривень. Особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, в цьому році передбачено одноразову допомогу в розмірі 2 тис. 415 гривень.

Окрім цього, для членів сімей загиблих та дружинам або чоловікам померлих інвалідів війни, учасників бойових дій, учасників війни і жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге передбачено допомогу у розмірі 375 гривень. Учасникам війни та колишнім в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, особам, які були насильно вивезені на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога виплатять по 135 гривень.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata