Державною фінансовою інспекцією на Буковині вже проведено ревізії 41 підприємства

Державною фінансовою інспекцією в області протягом січня-березня 2013 року проведено ревізії 41 підприємства, установи, організації, в ході яких перевірявся стан дотримання фінансово-бюджетного законодавства в області.

Проведеними контрольними заходами фінансові порушення, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів виявлено в 40 підприємствах, установах та організаціях на загальну суму 7 017,9 тис.грн., в тому числі на 27 об’єктах контролю встановлено недоотримання бюджетами усіх рівнів, підприємствами, установами та організаціями фінансових ресурсів на загальну суму 1586,3 тис.грн. та на 38 об’єктах контролю виявлено незаконних, нецільових витрат та недостач ресурсів на загальну суму 5 431,6 тис. гривень.

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року загальна сума порушень, що призвела до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, зменшилася на 1047,9 тис.грн. або на 14,9 %, що свідчить про покращення стану фінансово-бюджетної дисципліни.

Протягом січня-березня поточного року забезпечено додаткове надходження до бюджетів, спецфонду бюджетних установ та суб’єктів господарювання 555,3 тис.грн. та відшкодування незаконних, нецільових витрат та недостач ресурсів на 2 659,0 тис. гривень.

За допущені порушення у 28 випадках установам та організаціям зупинено операції з бюджетними коштами, 10 установам зменшено бюджетні асигнування на суму нецільового використання бюджетних коштів – 364,0 тис.грн., 4 установам призупинено бюджетні асигнування.

За порушення фінансової дисципліни до адміністративної відповідальності за ст. 164-2 КУпАП притягнуто 280 посадових осіб, що майже у 3 рази перевищує показник за аналогічний період минулого року.

За результатами контрольних заходів складено та передано до суду 6 адмінпротоколів за порушення бюджетного законодавства (ст.164-12 КУпАП) та 12 адмінпротоколів за порушення законодавства при здійсненні закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти (ст.164-14 КУпАП).
В інтересах держави до суду направлено 15 позовів на загальну суму 4 245,5 тис. гривень.

За матеріали 14 ревізій та перевірок, за результатами розгляду яких відкрито 14 кримінальних проваджень.

За результатами ревізій, якими виявлено порушення чинного законодавства, керівниками місцевих органів влади, підприємств, установ та організацій прийнято 29 управлінських рішень, згідно з якими 40 осіб притягнуто до дисциплінарної та матеріальної відповідальності, в тому числі 5 осіб звільнено із займаних посад.

Про це повідомляє прес-служба Держфінінспекції в Чернівецькій області.

peredplata