Буковинка Марта Гіліє закликає не політизувати її боротьбу за доньку

Буковинка Марта Гіліє закликає не політизувати її боротьбу за доньку10 квітня рішенням Апеляційного суду Чернівецької області було скасовано рішення Шевченківського районного суду, яким мати трирічної Анастасії з села Тарасівці Новоселицького району Марту Гілії зобов\”язали негайно повернути дитину батькові в Румунію (\”Час\” про це писав). На щастя, справедливість таки є.

Однак з цієї особистої проблеми вже хочуть собі зробити піар політики.

Просимо до уваги наших читачів заяву Марти Гіліє

Шеф-редактору газети «Час»
Петру Кобевко.
Гіліє Марта Михайлівна
с.Тарасівці. Новоселицького району.

11.04.2013

Звернення

Шановна редакція газети «Час»!

Звертаюсь до Вас з не імовірною радістю та подякою, за вашу дійсно безцінну журналістичну, щиру, та людяну допомогу, яка допомогла мені як матері відстояти свою рідну дитину в Чернівецькому апеляційному суді, а саме скасувавши рішення Шевченківського районного суду, де своїм рішенням першої інстанції з негайним виконанням в мене відібрали дитину на користь громадянина Румунії, мотивуючи це Конвенцією ООН 1980 року, не взявши до уваги мої доводи та аргументи захисту, що безумовно були почуті 10 квітня в апеляційному судовому засіданні.

До вищезазначеного рішення апеляційного суду, я як мати, майже втратила надію на справедливість, але не опускала руки та зверталась про допомогу до багатьох людей, державних органів влади, але, на жаль, вислухавши мене, мені пояснювали, що рішення апеляції буде не на мою користь, адже питання вирішується на високому рівні двох міністерств юстиції – України та Румунії, тому виграш в цій справі неможливий.

Після перемоги, мені передзвонили з декількох інформаційних агенцій з пропозицією прокоментувати мою перемогу та передати подяку через засоби масової інформації моєму нібито рятівнику Народному Депутату України Федоряку Г.Д. та його помічнику-консультанту.

Хочу відповідально заявити, що я особисто ніколи не зверталась до вищезазначеного депутата та його консультанта, але на початку березня мій батько за один день обійшов в Чернівцях всі приймальні народних депутатів, зайшовши і до приймальні Федоряка Г.Д., де помічник-консультант порадив звернутись до газети, так як не займається такого роду справами.

Їхня розмова з помічником тривала не більше хвилини часу! А зараз, після перемоги, мені необхідно через засоби масової інформації славити ім’я політичних діячів, які взагалі не мають відношення до цього діла.

Вважаю, що моя справа в відстоюванні доньки взагалі не повинна бути політизована в такий спосіб, адже є людина що не потребує піар слави та дійсно допомогла сформулювати мої думки в заяві, яка була надана вашій газеті. Після цього в селі Тарасівці мене та мою доньку відвідали телеканали СТБ, ІНТЕР, інші засоби масової інформації, що, на мій погляд, і стало результатом перемоги.

Ще раз дякую всім-всім, людям які переживали за мене та майбутню долю моєї дитини. Хочу ще раз та наголосити, що безвихідних ситуацій не має в цьому житті – головне не зупинятись ні перед чим та зустрічати на своєму шляху тільки добрих, безкорисливих, щирих людей, в коло яких входить і ваша редакція!

Дякую!

З повагою,
Гіліє Марта

peredplata