В Заставнівській райлікарні завищували ціни на платні медпослуги

Чернівецьким обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України проведено заходи щодо контролю за дотриманням вимог конкуренційного законодавства Заставнівською центральною районною лікарнею при наданні платних медичних послуг, які носять соціальний характер.

За результатами проведеної перевірки з‘ясовано, що медичною установою затверджувались та застосовувались економічно необґрунтовані вартості послуг попереднього огляду кандидатів у водії та періодичного медичного огляду водіїв транспортних засобів, також із споживачів (населення) стягувалась завищена плата за медичні огляди для видачі довідок (ліцензій) на об\’єкти дозвільної системи та завищувались тарифи на платні медичні огляди.

Такі дії адміністративною колегією територіального відділення кваліфіковані як зловживання монопольним становищем на ринку надання платних медичних послуг.

Відтак, територіальним відділенням зобов‘язано комунальну установу Заставнівську центральну районну лікарню припинити виявлені порушення та накладено штраф.

Про це нам повідомили в Чернівецькому обласному територіальному відділенні Антимонопольного комітету України.

peredplata