Яким буде початок липня?

Перші кілька днів липня будуть жаркими і треба очікувати більше подібних теплових хвиль. Проте, прогнозуються і помірні термічні інтервали із грозами та сильними дощами.

Не дивно, що в липні спека буде набирати оберти. До кінця цього тижня під впливом теплової хвилі, температури на Закарпатті досягатимуть 36-40 градусів.

 

Змодельована карта температур на 1 липня. Модель GFS.Змодельована карта температур на 1 липня. Модель GFS.

З понеділка в західних та північних областях прогнозуються помірніші температури. У цих регіонах також висока ймовірність випадання рясних опадів. На решті територій, особливо на сході України, жара буде навпаки посилюватися.

 

Згідно з поточним моделюванням, другий тиждень липня принесе, як тимчасове похолодання, так і теплі дні.

 

Загальна кількість опадів, прогнозована моделлю GFS до 8 липня.Загальна кількість опадів, прогнозована моделлю GFS до 8 липня.

В цілому, в липні, спостерігається більш північний шлях атлантичних циклонів, що зазвичай пов’язано з нормальною тепловою або навіть прохолодною погодою в Північній і Західній Європі, але також з температурою вище середнього і посухою в Східній та Південній Європі.

 

При такій циркуляції атмосфери дощі в Україні не дуже часті, але можуть бути досить інтенсивними, коли трапляються.

 

Щоб стежити за оновленими погодними тенденціями на наступні два тижні, Ви можете зайти в розділ погоди на 14 днів, на першій сторінці додатка або на вебсайті. Також є можливість звернутися до інтерактивної карти Радара погоди, щоб подивитися, як будуть розвиватися температура і кількість опадів у найближчі хвилини, години та дні.

peredplata