Гроза та шквальний вітер: завтра на Буковині знову вируватиме негода

Негода з України не відступить. Мешканцям більшості областей 7 липня потрібно знову готуватися до грози та шквального вітру. Це стосується й Чернівецької області.

Про це йдеться у повідомленні ДСНС.

У ДСНС повідомили, що в Україні знову оголосили про штормове попередження. Негода накриє більшість областей нашої країни.

“У західних, північних, більшості центральних областей, місцями на Одещині та Миколаївщині грози, в окремих районах центральних, Сумської, Одеської та Миколаївської областей град та шквали 15 – 20 метрів на секунду, – йдеться у повідомленні.

За прогнозом Укргідрометцентру, завтра на Буковині очікується +23 +25, буде вирувати також гроза.

У Чернівцях протягом усього дня погода буде похмурою. Уночі – дрібний дощ, але він припиниться ще до ранку. Протягом дня опадів більше не передбачається.

за останні 130 років
07 липня:

МАКС: 33.6° (1968)
МІН: 9.5° (1982)

Народний прогноз погоди

: 7 липня відзначається Різдво славного Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Івана. Це одне з найулюбленіших серед людей свят. З 7 липня наші пращури починали косовицю, поки трава не засім’янилась. Наші пращури помітили, якщо на Івана сильна роса – на урожай огірків. В давнину говорили, якщо в цей день буде дощ, то через п’ять днів буде сонечко світить. Дощ на Івана Купала вважався благодатним.

peredplata