Погода на Буковині 13 грудня

 

Хмарно ☁
Вночі у більшості західних областей невеликий сніг, у південній частині помірний дощ, місцями з мокрим снігом, на сході країни помірні дощі, на решті території без істотних опадів; вдень в Україні, крім західної частини, сніг та мокрий сніг, на південному сході країни дощ, у більшості центральних, Сумській та Харківській областях значні опади, налипання мокрого снігу.

На дорогах України, крім південного сходу, ожеледиця.

Вітер південно-західний з переходом на північно-західний, 7-12 м/с, вдень у східних областях пориви 15-20 м/с.

🌡Температура протягом доби 1-6° морозу, в Карпатах 5-10° морозу, у південних, східних та Дніпропетровській областях 0-5° тепла, вдень у Криму до 8° тепла.

У Чернівецькій області сьогодні, 13 грудня, вночі температура -4 -2 градусів, вдень -2 -1 градусів. Про це повідомляє sinoptik.

Синоптики прогнозують вітер північно-західний 5-10 м/с. Хмари, що з’являться на небі у Чернівцях вранці, протримаються майже увесь день, та лише ввечері погода проясниться. Без опадів.

за останні 130 років
13 грудня:
макс: 10.9° (2000)
мін: -20.1° (1946)

Народний прогноз погоди:

13 грудня вшановується пам’ять святого апостола Андрія Первозванного. Андрій Первозванний вважається покровителем морської справи, оскільки перед тим, як стати апостолом, був рибалкою. Наші пращури продовжували на Андрія “наслуховувати” воду. Якщо у криниці тихо — хороша зима буде; а якщо шумить — потрібно готуватись до морозів, хурделиці та заметілі.

peredplata