Українську станцію в Антарктиді оточують пінгвіни (відео)

Популяція пінгвінів біля української станції суттєво зросла за останні роки
фото з відкритих джерел

Полярники взялися рити захисні рови

Колонія пінгвінів, яка оселилася поблизу української станції «Академік Вернадський» в Антарктиді, стала такою великою, що науковцям доводиться рити рови в снігу, щоб пінгвіни не  могли її оточити.

Відео з таким повідомленням опублікував сисадмін 27-ї Української антарктичної експедиції Володимир Хомко.

На опублікованих кадрах полярник показує на велике скупчення пінгвінів поблизу станції та демонструє рів, завглибшки три метри.

«Звичайно, це жарт, і полярники не збираються оборонятися від навали пінгвінів», – уточнили учасники експедиції в дописі.

Про те, чому вони викопали рів і чи справді популяція пінгвінів біля нашої станції суттєво зросла за останні роки, обіцяють розповісти згодом.

«Поки не турбуйтеся: в Антарктиді, найбільш мирному континенті на планеті, все спокійно Чого бажаємо й усій Україні в ці святкові дні», – завершили допис українські полярники.

Раніше українські полярники зі станції «Академік Вернадський» в Антарктиді підготували добірку фотографій закоханих пінгвінів.

Надія Карбунар

https://glavcom.ua/country/science/ukrajinsku-stantsiju-v-antarktidi-otochujut-pinhvini-video-900655.html?fbclid=IwAR1uc2vSUp7gznqqlQYrNOT3Z4Ii9kIlG2gdGPibSDUAIEROyHtdy497CbY

peredplata