Погода на Буковині 20 січня

 
У західних областях хмарно; вночі невеликий, вдень помірний дощ та мокрий сніг, місцями налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця; в Карпатському регіоні значні опади; температура вночі та вдень від 4° тепла до 1° морозу, на Закарпатті 1-6° тепла.

На решті території країни хмарно з проясненнями; без опадів, лише у Житомирській та Вінницькій областях вдень невеликий дощ; температура вночі 1-6° тепла, вдень 5-10° тепла, у південній частині 10-15°; на сході країни вночі близько 0°,
вдень 2-7° тепла.
Вітер південно-східний, у західних областях північний, 7-12 м/с, в Україні, крім західних та більшості північних областей, місцями пориви 15-20 м/с.

У Чернівецькій області сьогодні, 20 січня, вночі температура +2 +3 градусів, вдень +3 +4 градусів. Про це повідомляє sinoptik.

Синоптики прогнозують вітер південний 3-8 м/с. З ранку до самого вечора у Чернівцях небо буде вкрите хмарами. Вранішній дощ у другій половині дня повинен послабшати, проте до вечора може знову набрати силу.

за останні 130 років
20 січня:
МАКС: 10.5° (1948)
МІН: -30.8° (1963)

Народний прогноз погоди:

20 січня відзначається Собор Предтечі та Хрестителя Господнього Іоанна. Цей день є кінцем святок: “Іван Хреститель свята відвів”. Якщо цього дня стояла ясна і холодна погода, то літо очікувалось засушливе, а похмура і сніжна — натякала на рясний урожай. До 20-го січня закінчувались Богоявленські морози, і хоча попереду ще була майже половина зими, люди вже жили в очікуванні тепла: “Тріщи, мороз, не тріщи — минули Водохрещі: дуй, хурделиця, не дуй — на Великдень пішло”.

peredplata