У Румунії знову стався землетрус: що відомо

Землетрус було зафіксовано о 15:16, і INFP спочатку оголосила, що землетрус стався в повіті Вилча на глибині 28 638 кілометрів.

Про це повідомляє HotNews.ro.

Землетрус було зафіксовано о 15:16. INFP (Національний інститут досліджень і розвитку фізики Землі), спочатку оголосив, що землетрус стався в повіті Вилча на глибині 28 638 метрів.

Пізніше INFP оголосив, що землетрус мав магнітуду 5,7 і стався в повіті Горж, де також стався землетрус у понеділок. Землетрус був зафіксований на глибині 40 кілометрів.

Землетрус стався за 102 км на північний захід від Крайови, 120 км на південний захід від Сібіу, 146 км на захід від Пітешті, 161 км на південний схід від Тімішоари, 183 км на південний схід від Арада, 195 км на південь від Клуж-Напока, 204 км на схід від Белграда, 208 км на схід. Земун, 212 км на північний схід від Ніша, 212 км на захід від Брашова.

О 15:26 за землетрусом послідував афтершок на глибині 10 кілометрів, магнітудою 3,4.

У Румунії у вівторок, 14 лютого, стався новий землетрус, магнітудою 5,7 балів. Через це пошкоджено будинок у місті Таргу-Жіу.

Про це пише видання румунське видання libertatea.ro.

Відомо, що після землетрусу магнітудою 5,7 відбулися ще два підземні поштовхи магнітудою 3,4 і 3,5. Мер міста Таргу-Жіу розповів, що землетрус завдав ще більшої шкоди, ніж вчорашній.

“Кілька димарів впали з будівлі ратуші на автомобілі у дворі, встановлюються наслідки. Ми евакуювали персонал, але інтенсивність землетрусу була дуже високою, а його тривалість довшою порівняно з вчорашнім днем”, – сказав він.

Також румунські ЗМІ публікують фото з наслідками землетрусу у Таргу-Жіу. Цегла і черепиця відірвалися від будівлі і впали на вулицю.

Землетрус відчувався і в місті Клуж. Після цього три людини зателефонували до 112.

“В інтегрованій диспетчерській службі ISU-SAJ було зареєстровано три дзвінки з повідомленням про землетрус. Про пошкодження або інші проблеми не повідомляється, але спеціальний автомобіль здійснить розвідувальну місію на вулиці Алмашулуй в Клуж-Напока і в комуні Флорешть”, – йдеться у повідомленні.

peredplata