Стрибки температури й багато опадів: на українців чекає непростий погодний тиждень

Найближчого тижня погода в Україні буде нестабільною і різноманітною.
Періоди потепління з опадами будуть змінюватися похолоданням.
Так, у вівторок в Україні буде багато опадів.
В середині тижня опади припиняться, але частину країни накриють морози.
Перед вихідними і на вихідних знову потеплішає і повернуться дощі та мокрий сніг.
Про це свідчать дані Погода УНІАН. Так, тиждень в Україні розпочнеться з відносно теплої погоди. По всій країні вдень буде “плюс”.
Найтепліше буде на Прикарпатті, де повітря прогріється до +8°. Місцями на північному заході, в Донецькій області та в Криму будуть опади.
У вівторок, 21 лютого, опади поширяться по всій Україні. Практично по всій країні очікуються дощі, місцями сильні, при зниженні температури дощ буде переходити в мокрий сніг.
На півдні потеплішає до +6°…+ 13°, на заході – до +6°…+11°, на решті території буде +4°…+8°.
У середу, 22 лютого, опади в Україні залишаться лише на північному заході України. Разом з припиненням опадів очікується й зниження температури.
На Лівобережжі стовпчики термометрів вдень покажуть -5°…+2°, а вночі місцями вдарять морози до -11°…-9°. Місцями на півдні та заході температура все ще підвищуватиметься до +9°.
До середини тижня опади в Україні повністю припиняться, а температура ще сильніше знизиться. У більшості областей очікується ясна і безхмарна погода, при цьому стовпчики термометрів вдень покажуть -6°…-1°.
На заході температура підніматиметься до +3°, а в західних областях – до +3°…+8°. Перед вихідними погода в Україні знову почне змінюватися. Сонячна погода зміниться хмарністю. Із заходу та північного заходу до нас прийдуть опади.
На Лівобережжі все ще очікуються нічні морози до -6°…-12°, а вдень температура там підвищуватиметься вже до 0°…+3°.
У західних областях стане ще тепліше, +6°…+11°.
У суботу, 25 лютого, опадів в Україні стане ще більше. Переважно суха погода очікується місцями в центрі, на півдні та південному сході. Температура продовжить підвищуватися.
Місцями на півдні, заході та у Вінницькій області повітря прогріється до практично весняних +8°…+14°, а на решті території буде +4°…+9°.
Наприкінці тижня, 26 лютого, погода в Україні стабілізується. Опади припиняться, але по всій країні збережеться похмура погода. Температура в більшості областей підніметься до +9°…+13°, в Криму – до +19°, лише на півночі і північному заході очікується від +2° до +6°.
повний текст читайте тут: https://pro-ua.org/post/161364?fbclid=IwAR2KslafwxBLjRM3EdbhXMz8sUsNXL2Ak18lMhfvPxPLe03DmC-08OhfM4k

peredplata