В Україну йде холодний атмосферний фронт: синоптик попередила про погіршення погоди

В Україну йде холодний атмосферний фронт: синоптик попередила про погіршення погоди

Найближчими вихідними погоду в Україні зіпсує холодний атмосферний фронт. У суботу здійметься вітер, а у неділю похолоднішає на 2-5 градусів. Про це попередила синоптик Наталка Діденко.

Так, у суботу в більшості областей України переважатиме суха погода, лише у північних областях пройде невеликий мокрий сніг. Вітер посилиться практично повсюди до штормових поривів. Напрямок західний, пориви можливі до 15-22 м/с, каже синоптик.

Температура повітря становитиме вдень +3…+7 градусів, на півдні та на Закарпатті +6…+11 градусів.

 

“5 березня незначні опади разом із холодним атмосферним фронтом перетнуть нашу територію з півночі, заходу, пройдуть через центральні області, захоплять східну частину до півдня”, – каже синоптик. Але все це відбуватиметься вночі та вранці. Вже вдень у неділю в Україні суттєвих опадів не очікується.

“А ось температура повітря у тилу цього холодного атмосферного фронту знизиться – вдень лише +1…+4 градуси, в Криму до +6…+8 градусів”, – розказала вона.

Погода у Києві

“У Києві завтра, в суботу, буде сильний західний вітер – обережно! Можливий невеликий мокрий сніг, максимальна температура повітря +5 градусів”, – попередила Наталка Діденко.

За її даними, 5 березня вітер у столиці трохи вщухне, але похолоднішає. Вдень буде +2…+3 градуси, без істотних опадів.

Штормове попередження в Україні – прогноз на 4 березня

На 4 березня в Україні оголосили штормове попередження. За даними Укргідрометцентру, майже по всій країні очікуються пориви вітру зі швидкістю до 15-20 м/с.

Погіршення погоди очікується у більшості областей України, крім південної частини. 

peredplata