Погода на Буковині 17 березня

Хмарно з проясненнями.

Вночі у східних, більшості північних, центральних областей та в Криму невеликий дощ (на півночі країни з мокрим снігом), на решті території, вдень в Україні без істотних опадів.

Вітер переважно північний, 7-12 м/с.
Температура вночі у західних, Вінницькій та північних областях від 1° тепла до 4° морозу, на решті території 2-7° тепла; вдень 4-9° тепла, у південній частині до 12°; в Карпатах вночі 6-11° морозу, вдень 1-6° тепла.

У Чернівецькій області сьогодні, 17 березня, вночі температура -2 0 градусів, вдень +5 +7 градусів. Про це повідомляє sinoptik.

Синоптики прогнозують вітер північний 3-8 м/с. У Чернівцях увесь день небо буде ясним, але ввечері, можливо, погода зміниться на хмарну. Без опадів.

за останні 130 років
17 березня:

МАКС: 19.8° (2001)
МІН: -9.6° (1980)

Народний прогноз погоди: 17 березня відзначається день пам’яті преподобного Герасима Йорданського. У народі Герасима називають Граківником, тому що з цього дня з теплих країв прилітають граки: “Грак на горі – так і весна у дворі”. Якщо грак прилетів, через місяць сніг зійде. Коли грак з землі хворостину підіймає – сонячне літо обіцяє. Якщо граки кричать, значить погода скоро зіпсується (скоріш за все буде дощ).

peredplata