В Україні прогнозують аномальну температуру: значно вищу за багаторічні показники

Цього тижня в Україні продовжить підвищуватися температура повітря.
Цікаво, що вона буде суттєво вищою за середні багаторічні показники. У третій декаді березня температура повітря скоріше відповідатиме середині квітня. Про це повідомив синоптик Ігор Кібальчич.
Синоптик розповів, що цього тижня продовжиться поступове підвищення температури повітря по всій Україні. Періодично проходитимуть дощі різної інтенсивності. Окрім того, в нічні та ранкові години можливі тумани.
В результаті надходження на територію країни теплих і вологих повітряних мас з південно-західної Європи, температурне тло в третій декаді березня очікується суттєво вищим за середні багаторічні показники та буде відповідати скоріше середині квітня, – зазначив Кібальчич.
Так, за прогнозом синоптика, у понеділок, вівторок та середу температурний максимум вдень сягатиме +15. У четвер, 23 березня, у західних та Одеській областях вже до 20 градусів тепла.
Натомість у п’ятницю ще більше. “Температура повітря вночі +4…+10, вдень +11…+17, на Одещині +18…+21”, – написав Кібальчич.
повний текст читайте тут: https://pro-ua.org/post/163365?fbclid=IwAR36Nht6jNVpd2-DvY94q-hBBnFn1bTMUyIRTpTksr909nE0U6vyWWf4a9M

peredplata