Триматиметься ще літня спека: якою буде погода з понеділка на Буковині

Майже по всій території України погода впродовж кількох днів з 3 вересня буде комфортно теплою у більшості областей, а вдень навіть очікується літня спека. Водночас на заході, півночі та в центрі можливі дощі, подекуди з грозами.

Про це свідчить прогноз від Укргідрометцентру. Народні ж синоптики кажуть, що наступного тижня в країні очікується перше бабине літо, яке, однак, не зачепить місцини з опадами.

Середня денна температура повітря 4 вересня становитиме +24… +26 °С. У Кіровоградській, Дніпропетровській і східних областях стовпчики термометрів покажуть +25…+28 °С, а в південних і південно-східних – до +29 °С. Чернівці, Вінницю, Одесу, Херсон, Запоріжжя, Дніпр і Донбас можуть зачепити короткочасні дощі.

Прихід осені знову ж таки можна буде відчути лише вечорами та вночі. У західних і північних регіонах термометри покажуть лише +11… +13 °С, на решті території близько +14… +19 °С.

Загалом погода на початку тижня в багатьох областях України буде дещо похмурою, з короткочасними дощами. Але за словами синоптикині Наталії Діденко, від 4 вересня почнеться період першого бабиного літа цієї осені (окрім місцин із дощами). Він триватиме орієнтовно до 11 вересня.

peredplata