Погода на грудень 2023 року: синоптикиня розповіла, чим здивує початок зими

Перший місяць зими в Україні може виявитись теплішим за норму.

Про це повідомила синоптикиня “Укргідрометцентру” Наталія Птуха в етері телемарафону.

“На початку грудня ми очікуємо, що до південних областів буде більше заходити тепле повітря. По південних областях 1-2 грудня очікуємо вище 10 градусів тепла. Середньомісячна температура для грудня очікується на 1-1,5 градуси вище від кліматичної норми. Опади очікуються в межах норми”, – сказала вона.

Якщо говорити про першу декаду грудня, то сніговий покрив може бути в західних областях – Львівська, Волинська і Рівненська, і на північному кордону України.

“Поки що циклони, які зараз пройшли і який очікуємо в середу, на вихідні буде також фронтальна система пролягати через територію України, трохи додасться сніг в західних і північних областях. Тому цей сніговий покрив поки що буде залишатися. Після 3 грудня буде більш спокійна ситуація, переважатиме поле підвищеного тиску, антициклон на території України. Він спричинить певне зниження температури в більшості областей. Плюси ще по півдню будуть залишатися, але решта територій буде в мінусі. Тому очікуємо, що принаймні в першій декаді грудня на заході, в Карпатах і на північному кордоні сніговий покрив буде залишатися”, – зазначила вона.

Раніше стало відомо, що до України йде новий циклон. Якою буде погода – читайте у новині.

Нагадаємо, в Україні триває потужна негода, яка вдарила переважно по південних регіонах. У низці областей оголосили помаранчевий рівень небезпеки.

На 14 автодорогах перекрито рух транспорту, у 16 областях знеструмлені населені пункти, повідомляє ДСНС. За останніми даними, жертвами негоди стали 10 осіб.

peredplata