Потужні зливи і урагани: синоптик шокував прогнозом на літо .

Травень буде спекотніший червня

Погода влітку 2020 року в Україні буде досить мінлива. Такий прогноз озвучив народний синоптик Назарій Данилюк. За його словами, кліматичне літо прийде в країну все одно раніше календарного. Так, останній місяць весни радуватиме теплою (а часом навіть спекотною) і сухою погодою, передає styler.

Погода на червень

На початку червня “погодне блаженство” можуть порушити рясні дощі і сильні вітри. Тому, рекомендує синоптик, на початок літа краще не планувати відпустку, якщо ви зібралися на українські курорти, адже на морському узбережжі країни буде також некомфортно.

Але вже в середині червня опадів стане значно менше, температура підніметься до позначки + 20 … + 24, і протримається така приємна погода до кінця місяця. Кінець червня-початок липня зустрінуть українців зливами, сильним вітром і різкими перепадами температур. Можливі також штормові попередження по всій країні.

Погода на липень

А ось по-справжньому в свої права літо вступить після 5 липня – погода буде сухою і теплою. В Одеській, Херсонській та Миколаївській областях стовпчики термометрів піднімуться вище 30 градусів тепла. На Закарпатті та інших західних регіонах також буде жарко. До +32 в середині липня народний синоптик обіцяє і жителям Києва. Майже весь місяць опадів очікувати не варто. Але в останні дні, як і в ситуації з червнем, на Україну насунутих сильні зливи і урагани.

Погода на серпень

Погодні гойдалки будуть спостерігатися протягом усього серпня. Сильні дощі будуть змінюватися спекою і духотою. А з другої половини місяця, зазначає Данилюк, вже потихеньку почне холоднішати. Температура повітря в більшості областях України знизиться до + 18 … + 21. Також в цей період ймовірне посилення вітру.

peredplata