Спека до +33 і дощі: народний синоптик розповів про погоду у липні.

В липні на Україну чекає вісім дощів

Спека до +33 і дощі: народний синоптик розповів про погоду у липні
Автор Кравченко Станіслав 

 

 

Відомий народний синоптик Леонід Горбань дав прогноз погоди на липень 2020 року. Він прогнозує, що другий місяць літа  в Україні буде з грозами і спекою вище 30 градусів.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це повідомляє “Сегодня“.

За його розрахунками, в липні на Україну чекає вісім дощів. Чотири пройдуть через день в першій декаді, але тільки 1-3 липня (в залежності від регіону) це будуть серйозні зливи, інші – незначні.

Потім буде 10 днів спеки, температура вдень підвищиться до +33 градусів і вище. Не врятує навіть дощ, який пройде 14-15 червня, навпаки, після нього стане ще спекотніше.

 

Лише до початку третьої декади температура знизиться, але не набагато – до + 25-27 вдень. А ось останні 10 днів липня – знову дощові, причому в районі 25 числа пройдуть сильні зливи, через що може бути повінь на гірських річках.

Всього, за розрахунками Леоніда Горбаня, за липень має випасти в середньому до 50 мм опадів. Вони принесуть в третій декаді не прохолоду, а навіть холод, як для літа – днем буде не вище + 20-22. І лише з 30 липня стовпчик термометра різко піде вгору, знову очікується +30 градусів.

“Липень, як і червень, в цьому році очікується дощовим і з мінливими температурами, а ось серпень, навпаки, буде сухим і стабільно жарким”, – зазначив Горбань.

Нагадаємо, синоптики прогнозують, що у липні 2020 року погода в Україні буде ще спекотнішою, ніж  у червні. Початок липня принесе невелике похолодання до +19 +23 і країну  накриють дощі, та вже з 6-7 числа знову повернеться сильна спека.

До слова,  прогноз погоди на 27 і 28 червня обіцяє спекотну і переважно суху погоду.

peredplata