Чиновники Буковини запевнили, що готові боротися із наслідками негоди

Усі оперативні служби, поліціянти та медики Буковини готові боротися із наслідками негоди. У області підготували відповідним чином снігоприбиральну техніку, дорожники зробили запаси пального та протиожеледних матеріалів.

Напередодні це питання розглянула Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки, у засіданні якої взяв участь перший заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Богдан Ковалюк.

Обговорила ситуацію і обласна комісія ТЕБ та НС.

– Маємо скоординувати роботу рятувальників, органів місцевого самоврядування, Служби автомобільних доріг, правоохоронців та медиків так, аби уникнути можливих жертв та інших негативних наслідків негоди, – сказав Богдан Ковалюк.

Так, на чергування у краї щодоби заступатиме 129 рятувальників та 36 одиниць техніки. ДСНС також готова, за потреби, розгорнути на Буковині 14 наметових пунктів обігріву.

Також у Службі автомобільних доріг створили оперативний штаб, який опрацьовуватиме інформацію про стан шляхів та реагуватиме на надзвичайні ситуації. За дорученням заступниці голови Чернівецької ОДА Наталії Гусак, до нього включили також працівників екстреної медичної допомоги. Це дозволить одразу визволяти карети «швидкої», які можуть потрапити у сніговий полон.

Нагадаємо, 11 лютого у Чернівецькій області очікують на зниження температури до 8-10° морозу, сніг, ожеледь та шквальний вітер. Висота снігового покриву може досягти 35 сантиметрів.

peredplata