У Чернівецькій області на півонієвому полі провели літературний експрес для військовослужбовців, які проходять реабілітацію

На півонієвому полі провели літературний експрес ментального здоров’я для військовослужбовців, які проходять реабілітацію, та захисників із Глибоцької громади та їхніх родин.
 
Захід за підтримки Чернівецької ОВА та Глибоцької територіальної громади провели компанія «Florium» спільно із «Просвітою» Буковини. На нього запросили військовослужбовців, які нині проходять лікування та реабілітацію на Буковині та захисників з Глибоцької громади разом із родинами.
 
В рамках проєкту буковинська поетеса Олена Рєпіна провела інтерактивний лекторій, а Народний артист України, голова «Просвіти» Буковини Іван Дерда виконав буковинські та українські пісні. Також відбулася фотосесія у автентичних сардаках із колекції етнографа Миколи Шкрібляка та презентація колекції малюнків на гільзах від учнів Глибоцької художньої школи.
 
 
«У питаннях реабілітації немає неважливих речей. Поруч із медичною обов’язково має бути психологічна реабілітація. Риболовля, пікніки, екскурсії – це теж частина процесу відновлення здоров’я наших захисників. Цього разу – виїзд на прекрасну мальовничу локацію і можливість поспілкуватися та помилуватися красою квітів», – каже перша заступниця начальника Чернівецької ОВА Альона Атаманюк.
 
 Під час літературного експресу ментального здоров’я «Ключ» проводять збір коштів на дрон для захисників з тієї ж громади, де відбувається захід. Таким чином вже 7 громад передали військовим квадрокоптери.
 
На півонієвому полі «Florium» квітне 50 000 кущів 150 сортів півоній з усього світу. Тут відбуваються різноманітні заходи, зокрема й благодійні. Наразі триває акція зі збору коштів на дрони. Усі гроші, які сплачують відвідувачі поля, будуть передані на придбання дронів. Організатори планують зібрати на потреби захисників 2 млн грн.
 
Помилуватися півоніями і допомогти армії може кожен!
Джерело: Чернівецька ОВА
 

peredplata