Троє вчителів з Буковини отримали почесне звання «Заслужений вчитель України»

З нагоди професійного свята. Троє освітян з Буковини отримали почесне звання «Заслужений вчитель України».
Про це йдеться в указі Президента України №676/2022.
 
Такий тутил, зокрема, присвоїли вчителю історії та «Захисту України» Вижницької школи Петру Ковалюку. Власним прикладом він показує учням, що таке любов до своєї країни та її демократичних принципів. З 2014 року по 2018 — був на службі у ЗСУ. Виконував бойові завдання в зоні проведення АТО. На початку повномасштабного вторгнення чоловік записався до тероборони області. Наразі Петро Ковалюк виборює незалежність України на фронті.
 
 
Заслуженим вчителем України також стала учителька обласної спеціалізованої школи-інтернату ІІ–ІІІ ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів «Багатопрофільний ліцей для обдарованих дітей» Ольга Осовська. Вона не лише плідно працює на освітянській ниві, а й активно допомагає українським військовим – збирає та відправляє допомогу для захисників, які обороняють кордони нашої держави від ворога.
 
 
Таке почесне звання також отримала учителька української мови та літератури Хотинського ліцею № 5 Тамара Цимбалюк.
Вона активно популяризує імідж успішного вчителя та мотивує педагогів до змін у руслі сучасних тенденцій.
 
Освітянам з Буковини присвоїли звання «Заслужений вчитель України» за значний особистий внесок у розвиток національної освіти, підготовку кваліфікованих фахівців, мужність і самовідданість, виявлені у захисті суверенітету та територіальної цілісності України, багаторічну плідну педагогічну діяльність та високий професіоналізм.
 
Вітаємо з державними нагородами! Дякуємо за вашу роботу, яка наближає нас до перемоги!
Джерело: Чернівецька ОДА

peredplata