На Буковині за сприянням сільського голови під час реконструкції русла річки фірма незаконно видобула 30 тис куб.м гравію на 22 млн грн..

На Буковині голові сільської ради повідомлено про підозру у незаконному видобуванні корисних копалин, чим спричинено державі збитки на загальну суму понад 22 млн грн

Прокуратурою Чернівецької області голові однієї із сільських рад Вижницького району повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 240, ч. 2 ст. 239-2 , ч. 2 ст. 366 та ч.4 ст. 358 КК України (порушення правил охорони або використання надр, незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення, незаконне заволодіння землями водного фонду в особливо великих розмірах, вчинене за попередньою змовою групою осіб, службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки та використання завідомо підробленого документа).

Досудовим розслідуванням встановлено, що 22 грудня 2017 року сільський голова безпідставно уклав із Товариством з обмеженою відповідальністю договір підряду на проведення робіт з реконструкції русла річки в адміністративних межах сільської ради за межами населеного пункту. 

При цьому, під час реконструкції русла річки, ТОВ, не маючи будь-якого передбаченого законодавством дозволу на користування земельною ділянкою для цілей, пов`язаних з використанням надр, і належним чином оформленого спеціального дозволу на видобуток корисних копалин загальнодержавного значення, незаконно видобувало піщано-гравійну суміш, яка належить до корисних копалин загальнодержавного значення.

Всього протягом грудня 2017 року – серпня 2018 року ТОВ, за сприянням сільського голови, під час проведення робіт з реконструкції русла річки видалено та звернуто на свою користь корисні копалини в обсязі майже 30 тис куб.м. 

Внаслідок таких протиправних дій державі спричинено збитки на загальну суму понад 22 млн грн.

На даний час вирішується питання про обрання посадовцю запобіжного заходу. 

peredplata