Артилерійська військова частина пропонує буковинцям посади рядового та старшинського складу, як бойові так і небойові.

           «Вогонь запеклих не пече» – з цим гаслом на шевроні, вже шостий рік стримують ворожу агресію на Сході незламні, загартовані в боях, славні тернопільські артилеристи.

            44 окрема артилерійська бригада була сформована 9 вересня у 2014 року в період активних боїв на Донбасі. Завдяки артилерії було врятовано сотні життів військовослужбовців, успішно проведено чимало бойових операцій та знищено десятки одиниць ворожої техніки. Вагома перевага артилеристів полягає в здатності уражати противника на великій відстані – серед озброєння бригади є великокаліберні гармати, здатні знищувати цілі до 30 км. За міць, потужність зброї і роль у веденні бою артилеристів називають «Богами війни». Попри те, що підрозділи бригади відведені від лінії розмежування, військові постійно тренуються та перебувають в готовності дати відсіч нападникам у будь який час.

             Наразі військова частина пропонує громадянам посади рядового та старшинського складу, як бойові так і небойові. Так, разом із тими, хто бажає стати до гармати, чи кулемету тут чекають і на водіїв, медиків, кухарів тощо.

             Грошове забезпечення в солдата першого місяця служби в бригаді становить від 10500 грн., в офіцера від 14000 грн., а в зоні ООС додаткова виплата складає 6500 грн. та 17000 грн. на другій та першій лінії. Військові отримують одноразову грошову допомогу в сумі до 21000 грн. при укладанні контракту, щорічні виплати на оздоровлення в розмірі місячного заробітку та користуються низкою пільг.

             Державою передбачене безкоштовне речове та продовольче забезпечення, медичні послуги та санітарно-курортне лікування. В Тернополі та області військовим надається можливість проживати в нових комфортних гуртожитках, або отримувати грошову компенсацію за піднайом житла.   

             Отже, щоб розпочати військову кар’єру необхідно зробити кілька кроків, а саме: зателефонувати до військкомату, пройти співбесіду, підтвердити придатність за станом здоров’я. Після чого пройти підготовку в навчальному центрі (при потребі), тривалістю     2-3 місяці, або укласти контракти безпосередньо у військовій частині. 

             Додаткову інформацію можна отримати зателефонувавши до місцевих військових комісаріатів, або до Чернівецького обласного військового комісаріату: 0509480349,     (0372) 524349.

 

Прес-служба Чернівецького ОВК

peredplata