У Чернівцях обирають ректора медуніверситету: Геруш чи Андрієць?

Перший тур виборів ректора Буковинського державного медичного університетом закінчився результативно. Хоча з першого разу не вдалося вибрати ректора. А в другий тур вийшли двоє Ігор Васильович Геруш, проректор з науково-педагогічної роботи та Оксана Анатоліївна Андрієць, котра була виконуючий обов’язки ректора університету. Але зараз вона відсторонена міністерством охорони здоров’я від виконуючої обов’язків ректора.

Та й результат виборів цікавий: за Ігоря Васильовича Геруша віддано 326 голосів, вибори за Оксану Анатоліївну Андрієць 163. Тобто рівно удвічі менше. У процентах – це 40,4% до 20,2%.

Буде другий тур.
Кандидати раніше були оприлюднювали свої програми.

І.В.Геруш вперше взяв участь у виборах, і вперше опублікував програму. Хоча його з університетом та колективом поєднує чи не все свідоме життя. Він тут вчився студентом, аспірантом, був асистентом, доцентом, працював  зав. кафедрою, начальником навчального відділу, тепер проректором…

Дуже дивно було читати програму Андрієць, яка майже два роки виконувала обов’язки ректора. За цей час могла вже й виконати чимало з того що планувала ще минулих виборів. Для цього у неї був час і можливості.

В БДМУ сподіваються, що вибори ректора позитивно вплинуть на майбутнє вишу. Бо в останні роки виникла проблема в університеті пов’язана зі скороченням кількості студентів. У цьому не війна одна винувата. А й людський фактор. Чернівці знаходяться на заході України, де, на щастя, не ведуться бойові дії. А навпаки зі східних та південних регіонів України до нас переїхало чимало підприємств, спеціалістів, студентів, вчених… Тож є умови для розширення студентської сім’ї в БДМУ. Чомусь стало навпаки. Якщо порівняти процентну кількість навіть подібного університету Запоріжжя з Чернівцями, то там зросла кількість студентів. У нас навпаки, зменшилася. А Запоріжжя знаходиться у зоні близькій до бойових дій.
Зараз у БДМУ сподіваються, що вибори ректора позитивно вплинуть на виправлення цієї важливої проблеми.

peredplata