“Пані Сакрієр, до якої церкви ходите Ви особисто і Ваші родини?”, – ЧАС

Дискусія з начальницею управління освіти і науки Чернівецької обласної військової адміністрації пані Сакрієр підтверджує те, що проблеми з російською церквою на Буковині не можуть бути вирішені до того часу, поки не буде вирішення проблеми вчителів, котрі підтримують московський патріархат.  Також чиновників від освіти, які працюють в управлінні освіти і відділах освіти на місцях.

Якщо негайно не буде зроблено радикальних кадрових рішень в освіті Буковини, то московський патріархат буде надалі мати силу в Чернівецькій області.

Якщо вчитель, державний службовець, чиновник ходять до УПЦ МП, підтримують московський патріархат і російську церкву, то йому не місце у державних, освітніх українських структурах. Не забувайте, Чернівецька область одна з тих, де процент російських церков, московського патріархату дуже високий. Більше 400 парафій і тільки 230 ПЦУ.
А до начальниці від освіти пані Сакрієр і до всіх районних керівників освіти редакція ЧАСу звертається з питанням: ”До якої церкви ходите Ви особисто і Ваші родини?”
Це є офіційний інформаційний запит.
Відповідь просимо надіслати правдиву і у відведений законом термін.

peredplata