У Чернівецькому університеті запрацювала лабораторія штучного інтелекту

Діджитал-хаб та лабораторія штучного інтелекту запрацювали у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича. Це цифровий простір для обговорення проблем освіти, професійного розвитку та обміну досвідом спеціалістів. Також творці проєкту поклали на нього і важливу соціальну місію – допомогти переселенцям та особам, що повертаються з-за кордону покращити своє фінансове становище, здобути нову професію та швидше інтегруватися у суспільство.

 

В урочистостях із нагоди відкриття взяли участь ректор вишу Роман Петришин, науковці, студенти, представники влади. Із початком важливої та потрібної ініціативи університет привітав заступник голови Чернівецької обласної ради Михайло Павлюк. 

 

💬 «Подібні проєкти – приклад того, як українці, попри злочинну збройну рашистську агресію, вміють іти в ногу з часом, вирішувати проблеми в економіці, соціальній сфері. Створення хабу є свідченням того, що ми здатні розвиватися. Упевнений, що він стане хорошим майданчиком для молодих підприємців, які прагнуть знань та матеріального достатку», – сказав Михайло Павлюк. 

 

Як зауважив декан економічного факультету ЧНУ Руслан Білоскурський, існування подібного простору в університеті дозволить педагогічному персоналу проводити наукові дослідження, а студентам – реалізувати свої бізнес-ідеї, ставати стартаперами та успішними підприємцями. 

 

🆙 Крім того, передбачено, що «Діджитал-хаб» допоможе підприємцям-початківцям на етапах їх становлення та розвитку – від розробки ідеї до її комерціалізації. Для цього в просторі проводитимуть майстер-класи за участі представників бізнес-спільнот та IT-кластерів.

 

🌀 Діджитал-хаб та лабораторія штучного інтелекту запрацювали в рамках проєкту Бізнес-інкубатор Innovation challenge. Реалізація даного проєкту здійснюється за підтримки від агентства у справах біженців ООН (отримано грант в обсязі понад 1,5 млн грн) та благодійного фонду «Рокада».

peredplata