Як повернути гроші за пробне ЗНО

Міністерство фінансів розробило механізм повернення коштів за пробне ЗНО, яке не відбулося в пунктах тестування у зв’язку з карантином. За участь у пробному ЗНО кожен учасник сплатив в середньому 145 гривень за кожен навчальний предмет.

“Незважаючи на те, що 85% цих коштів було спрямовано на друк зошитів для тестування, уряд прийняв рішення повернути гроші учасникам пробного тестування в повному обсязі”, – йдеться у повідомленні на Урядовому порталі.

Близько 52 млн грн переведуть на рахунки регіональних центрів оцінювання якості освіти Українського центру оцінювання якості освіти. Мінфін напрацював спрощений механізм повернення коштів. Необхідно буде звернутися в регіональне відділення УЦОЯО із заявою, вказавши реквізити рахунку, на який здобувач освіти або його батьки хочуть отримати кошти.

У середу механізм має бути схвалений на засіданні Кабміну і після завершення всіх процедур, передбачених бюджетним законодавством, кошти відразу надійдуть на рахунки розпорядників. Про це пише gazeta.ua.

Міністерство освіти і науки України (МОН) готове провести зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) у безпечних умовах і вважає, що його скасування неприпустиме й може створити корупційні ризики під час вступу до вишів. “МОН готове до проведення ЗНО у безпечних умовах та відповідно до рекомендацій головного державного санітарного лікаря України і епідеміологічної ситуації. Скасування ЗНО є неприпустимим, оскільки це єдиний об’єктивний інструмент оцінювання та механізм прозорого вступу до вишу, а його відсутність створить значні корупційні ризики”, – йдеться в заяві Міністерства освіти і науки.

peredplata