На ЗНО-2020 порогові бали знизять через карантин

 

Автор Антон Корж 

 

Через карантин, який запровадили після початку епідемії коронавірусу COVID-19, в Україні знизять порогові бали, до яких прив’язана шкала оцінок із зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО).

Про це повідомив в.о. директора Українського центру оцінювання якості освіти Валерій Бойко виданню “Дзеркало тижня“.

“Пороговий бал” склав / не склав”, до якого прив’язана шкала оцінок з ЗНО, визначають спеціально створені експертні групи в регіональних центрах. Ми ще раз акцентували їхню увагу на тому, що, згідно з інструкцією, вони повинні насамперед врахувати обставини, що склалися в державі, – багатомісячний період дистанційного навчання. Це означає повну відповідальність дитини за результати самонавчання і мінімальний вплив вчителя не тільки на підготовку, але і на її коригування. Тому, порівняно з минулим роком, порогові бали за тест будуть встановлені низькі”, – заявив він.

Бойко зазначив, що зниження порогових балів вже проводилося під час пробного тестування.

“Ця зміна істотна. Її більше відчують ті абітурієнти, які успішно складуть тестування і опиняться на верхівці рейтингової шкали. Грубо кажучи, дітей, які цього року наберуть 200 балів на ЗНО, може виявитися значно більше, ніж у минулому”, – зазначив він.

Нагадаємо, основна сесія ЗНО в цьому році стартує з 25 червня тестом з математики. Сесія завершиться тестом з хімії 17 липня. Після цього пройде додаткова сесія ЗНО та абітурієнти згідно з балами будуть подавати заяви до вузів. 

Також повідомлялося про те, що в цьому році  через пандемію COVID-19 випускників коледжів, які завершують отримання повної загальної середньої освіти, звільнили від обов’язкової здачі державної підсумкової атестації (скласти державний іспит можна за бажанням).

peredplata