Рівнодення 22 вересня

Осіннє рівнодення 22 вересня 2020 року – початок астрономічної осені. День стає коротшим за ніч. У день осіннього рівнодення починається друга половина бабиного літа і, за народним повір’ям, яка погода буде в цей день, така буде і осінь. Ще народні прикмети кажуть: чим сухіший і тепліший вересень, тим кращою буде осінь, тим пізніше настане справжня зима.
В астрології день осіннього рівнодення – особливий час; Сонце, переходячи в знак Терезів, створює найбільш сприятливі умови для душевної гармонії, а так само для гармонії у відносинах з близькими людьми і протилежною ста́ттю. Переходячи в знак Терезів, Сонце робить на нас заспокійливий вплив; ми стаємо більш сприйнятливі до прекрасного навколо.
Осіннє рівнодення – це час сказати спасибі. Не бійтеся проявити свої почуття, скажіть близьким, як вони вам дорогі. У філософському плані – це час підбиття підсумків, вознесіння подяк за те, що ми маємо, і завершення річних справ.
У День осіннього рівнодення було прийнято підбивати підсумки. Наші предки спалювали старі, непотрібні речі, як символ прощання з неприємностями і хворобами. Цей день сприятливий для того, щоб розірвати стосунки, які пригнічують.
Доброю практикою вважається загадування бажань на прийдешній рік, також необхідно подякувати вищим силам за все хороше, що відбулося в році, що минає.
Не проходили святкування і без обмивань: вважалося, що вода завдяки своїм цілющим властивостям дарує дітям здоров’ям, а молодим дівчатам – красу та молодість.
Щасливого Рівнодення!
Зображення може містити: 6 осіб, у приміщенні
 
 
 

peredplata