У Чернівецькому виші обирають ректора: стара гвардія ніяк не поступається

Заколот в БДМУ – елітному вузі України.
 
Вибори ректора БДМУ перетворилися у довгу-предовгу сагу.
 
Старий університетський клан ніяк не поступиться місцем іншим кандидатам які прагнуть вищий навчальний заклад виводити на елітарне місце в Україні.
 
Незважаючи навіть на те, що хтось останніми місяцями спробував поселити хаос у керівництві (за той час змінилося 6 виконувачів обов’язки ректора), університет посідає високе третє місце у державі серед медичних закладів.
 
Але знову знаходяться ті, кому не хочеться розлучатися з посадами, почестями й привілеями… вони давно звикли до доброго життя, від якого не бажають відвикати.
 
Дуже цікавий хід придумали, аби залишитися біля керма БДМУ. У бюлетенях, які вже готові для проведення голосування, ні сіло – ні впало вписали пункт «не підтримую жодного кандидата» (див. бюлетень).
 
В Україні впродовж останніх десятиліть уже відмовилися під час голосування послуговуватися формулюванням «проти всіх» чи «не підтримую жодного кандидата». Навіть вибори президентів після Януковича та його холуя Василя Противсіха (був такий кандидат, який навіть батьківське прізвище змінив на прізвище «Противсіх») проходять без цього рудимента віджилої комуністичної системи.
 
Для чого в БДМУ хочуть голосувати «проти всіх»? Для того, аби повернути до керма стару гвардію. Зараз їхні адепти ходять аудиторіями та коридорами й агітують, аби на виборах не підтримали жодного кандидата. Бо ж знають, що їхні висуванці програють іншим кандидатам. Тому хочуть зірвати вибори.
 
А далі?..
 
А далі організований хаос, сповзання вишу з високих, престижних місць в Україні.
 
І, насамкінець, можливий прихід на ректорське крісло якогось «варяга» від якихось керівних партій, з інших областей і т. д.
 
Наш виш не заслуговує такої участі.
 
Нехай відбудуться чесні вибори ректора!
 

peredplata