Двоє офіцерів-героїв підірвали себе разом з російськими десантниками

Двоє офіцерів-героїв підірвали себе разом з російськими десантникамиВажко поранені українські бійці не дозволили військовим РФ захопити їх у полон.

Двоє важко поранених українських офіцерів підірвали себе разом з 12 російськими десантниками на Донбасі. Про це повідомили у прес-службі Міноборони.

Зенітно-ракетному дивізіону України під головуванням майора Олександра Кандесюка віддали розпорядження посилити один з підрозділів силовиків на Донбасі. Після того, як військові прибули до місця призначення, їх оточили військові 331-го десантного полку РФ з Костроми.

Російські військові відкрили потужний вогонь і важко поранили українських військових. Серед інших від снарядів кулеметів постраждав і Кандесюк. Йому на допомогу кинувся майор Олексій Шепелюк, і також був важко поранений. Решта авангарду була обстріляна з кулеметів та зенітної самохідної 23-мм установки \”Шилка\”. Бійцям довелося відійти і зайняти кругову оборону.

Після цього 12 російських десантників оточили двох поранених майорів і намагалися захопити їх у полон, погрожуючи зброєю. Тоді офіцери Кандесюк та Шепелюк підірвали себе разом з російськими військовими, які їх оточили.

Наразі командування АТО пропонує президенту Петру Порошенку посмертно присвоїти загиблим героям майору Олександру Кандесюку і майору Олексію Шепелюку звання Герой України.

Нагадаємо, раніше активіст Євромайдану героїчно загинув під Луганськом, знищивши танк терористів.

Джерело

peredplata