Буковинець зняв з власної картки 18 тис грн, а поліції сказав, що їх вкрали

У жовтні минулого року 62-річний житель села Михальча зателефонував до поліції та повідомив, що він став жертвою вчинення злочину. Унаслідок проведених слідчо-оперативних заходів отримана інформація не підтвердилася. 

Про це повідомляє Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

Працівники кіберполіції спільно зі слідчими Чернівецького РУП під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури довели вину жителя Сторожинецького району щодо неправдивого повідомлення до правоохоронних органів. Буковинець звернувся до працівників поліції та розповів, що невідома особа незаконно заволоділа 18 тисячами гривень з його банківської карти.

Своїми діями порушник увів в оману поліцейських, надавши їм завідомо сфальсифіковану інформацію про вчинення кримінального правопорушення. Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що гроші з карти зняв її власник та витратив на свої потреби.

Буковинець постане перед судом за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 383 (Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину), ч. 1 ст. 384 (Завідомо неправдиве показання потерпілого, надані органу що здійснюють досудові розслідування) Кримінального кодексу України. 

Наразі слідчі поліції передали обвинувальний акт відносно порушника для розгляду до суду.

peredplata