Буковинці продовжують віддавати свої заощадження шахраям: цього разу на суму майже 40 тисяч гривень

Громадяни втрачають свої заощадження довірившись незнайомцям. Зловмисники вигадують різні способи, щоб ошукати своїх жертв. Зокрема, створюють фішингові посилання з метою отримання інформації про банківські реквізити та конфіденційну інформацію. Як тільки громадяни заповнили відомості, з їх електронних гаманців зникають заощадження.

Учора, 30 серпня, до поліції звернулася 38-річна жителька села Петрашківка Чернівецького району, яка стала жертвою фішингової атаки. Жінка розповіла поліцейським, що в одній із соціальних мереж побачила оголошення про отримання грошової допомоги всім українцям у зв’язку з війною. Буковинка перейшла за недостовірним посиланням, здійснила авторизацію через мобільний застосунок, ввела реквізити банківського рахунку та коди доступу, в результаті чого  втратила понад 16 600 гривень.

Також цього дня до правоохоронців звернулася 82-річна жителька міста Чернівці, яка стала жертвою шахрайства. Чернівчанка повідомила правоохоронцям, що двоє невідомих жінок, перебуваючи в її квартирі, під приводом обміну іноземної валюти, заволоділи 3000 гривень та 430 доларів США.

Відомості про події дізнавачі поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають досудові розслідування.

Поліцейські застерігають: не варто відкривати посилання від незнайомих або малознайомих співрозмовників, проходити авторизацію на сторонніх сайтах, а також надавати платіжні дані. Саме таким чином на спеціально створених сайтах шахраї отримують доступ до ваших банківських рахунків. В жодному випадку не довіряйте незнайомцям, якщо це стосується ваших заощаджень.

Джерело: Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata