Шахраї за добу ошукали двох чернівчанок на суму понад 37 тисяч гривень

Учора, 31 жовтня, до поліції звернулися дві жительки обласного центру з повідомленнями про те, що невідомі особи шахрайським шляхом заволоділи їхніми коштами. При цьому порушники використали різні шахрайські схеми. Наразі правоохоронці встановлюють осіб, причетних до скоєння цих протиправних дій.

Зокрема, 31 жовтня до правоохоронців звернулася 27-річна чернівчанка та повідомила, що до неї зателефонувала невідома особа та під приводом купівлі дитячого ліжка дізналася персональні дані картки. Співрозмовник надіслав жінці фішингове посилання, в якому заявниця вказала дані власного банківського рахунку. Внаслідок таких дій із її карткового рахунку було знято понад 8 тисяч гривень.

Цього ж дня у 27-річної жительки міста Чернівці порушник виманив гроші, використовуючи іншу шахрайську схему. Незнайомець зателефонував, представився працівником одного із банків та дізнався номер картки і пароль. Унаслідок шахрайської схеми невідомий заволодів сумою понад 29 тисяч гривень.

За цими фактами дізнавачі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Наразі проводяться досудові розслідування.

Поліцейські нагадують буковинцям про необхідність перевіряти інформацію про нарахування чи списання коштів з ваших рахунків. Ніколи не переходьте за сумнівними посиланнями, які приходять вам від незнайомих людей. Також громадяни повинні пам’ятати про те, що не потрібно розголошувати свої персональні дані, до яких належать:

–        термін дії банківської картки;

–        PIN-код;

–        слово-пароль;

–        cvv2-код.

Ніхто не має права просити у людини розголошення чи оприлюднення цієї інформації.

 
Джерело: відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata