Аферисти ошукали чернівчанина на 41 тисячу гривень

Довірливі громадяни надають невідомим особам персональні та банківські дані, за допомогою яких аферисти привласнюють їхні заощадження. За такою схемою шахраї ошукали чернівчанина на 41 тисячу гривень. Дізнавачі поліції розпочали кримінальне провадження.

Джерело: відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

11 листопада до поліції із заявою про шахрайство звернувся 33-річний житель обласного центру. Заявник розповів правоохоронцям, що йому зателефонував невідомий та представився працівником служби безпеки банку. Псевдобанкір увійшовши в довіру до співрозмовника дізнавався персональні та банківські дані. Після чого з карткових рахунків чоловіка зникли всі заощадження.

Внаслідок шахрайських дій чернівчанин втратив 41 тисячу гривень.

За вказаними фактами дізнавачі Чернівецького районного управління поліції розпочали кримінальне провадження, передбачене частино 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Щоб зберегти свої кошти та не потрапити на гачок псевдобанкірів дотримуйтесь декількох порад: не повідомляйте підозрілим особам персональні та банківські дані, а тим паче коди, які надходять в SMS-повідомленнях.

Правоохоронці закликають – відчувши небезпеку або потрапивши у нестандартну ситуацію, будьте пильними. Не дайте шахраям себе ошукати.

 

peredplata