На Буковині зросла кількість шахрайств: за добу псевдобанкіри ошукали трьох жінок на суму понад 100 тисяч грн

Правоохоронці фіксують збільшення кількості випадків шахрайств, де аферисти представляються нібито працівниками фінансових установ. Довірливі громадяни надають невідомим особам персональні та банківські дані, а також без вагань перераховують свої заощадження. Інколи це десятки тисяч гривень. Щоб зберегти свої кошти та не потрапити на гачок шахраїв дотримуйтесь певних правил онлайн-безпеки.

Лише за минулу добу до поліції надійшло три повідомлення від буковинців про шахрайство. У всіх трьох випадках невідомі телефонували до своїх жертв та представлялися працівниками служби безпеки банку. Псевдобанкіри увійшовши в довіру до співрозмовників дізнавалися персональні та банківські дані. Після чого знімали всі заощадження з карткових рахунків. Внаслідок шахрайських дій 35-річна чернівчанка позбулася понад 48 тисяч гривень, 50-річна жителька Чернівців втратила 40 тисяч гривень, а у 42-річної буковинки виманили понад 16 тисяч гривень.

За вказаними фактами дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Щоб не стати жертвою шахраїв, пам’ятайте: не повідомляйте підозрілим особам персональні та банківські дані, а тим паче коди, які надходять в SMS-повідомленнях. Поліцейські наголошують, що працівники банків не телефонують до своїх клієнтів для того щоб дізнатися конфіденційну інформацію.

Правоохоронці закликають – відчувши небезпеку або потрапивши у нестандартну ситуацію, будьте пильними. Не дайте шахраям себе ошукати.

 
Джерело: відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata