На Буковині до 7 років за ґратами засуджено лідера міжрегіонального шахрайського call-центру, учасники якого виманили у громадян понад пів мільйона гривень

За публічного обвинувачення Чернівецької обласної прокуратури винесено обвинувальний вирок лідеру організованого злочинного угрупування за фактом шахрайства у великих розмірах (ч. 1, ч. 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 4 ст. 190 КК України). Його засуджено до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Прокурором у суді доведено, що 26-річний житель Одещини організував шахрайський call-центр. До протиправної діяльності залучив п’ятьох громадян з різних регіонів України, серед них – неповнолітній. Угруповання діяло за чітким розподілом функцій та заздалегідь продуманою схемою – «родич потрапив у ДТП». Вони телефонували довірливим громадянам та пропонували «вирішити питання» щодо не притягнення їхніх родичів до відповідальності.
У травні цього року за такою схемою шахраї виманили у трьох чернівчанок поважного віку понад пів мільйона гривень. У телефонній розмові вони повідомили потерпілим, що їхні онуки потрапили в аварію, і щоб врятувати рідних від відповідальності необхідно заплатити. Повіривши шахраям, 72-річна жінка віддала їм 11500 доларів США і 20000 грн, 85-річна громадянка 1800 євро та 2300 доларів США, 82-річна жінка – 30000 грн.
Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснювали слідчі слідчого управління ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу співробітників карного розшуку ГУНП Чернівецькій області.
 
Джерело: Чернівецька обласна прокуратура
 
 
 
 
 

peredplata