Псевдобанкір ошукав буковинку на 62 тисячі гривень: поліцейські вкотре радять не довіряти невідомим особам

Поліцейські вкотре радять жителям краю не довіряти невідомим особам, які представляються співробітниками фінансових установ. Аферисти розповідають потенційним жертвам про блокування рахунків, про збій системи та просять назвати персональні дані. Натомість після спілкування з шахраями громадяни отримують сповіщення про зняття готівки з їхніх рахунків.

Від такого виду злочину потерпіла 36-річна жителька села Верхні Станівці. Заявниця розповіла поліцейським, що їй зателефонував невідомий, який представився працівником банку. Псевдобанкір ввійшов в довіру жінки, під приводом зміцнення безпеки банківських рахунків, дізнався всі необхідні персональні дані. Через деякий час буковинка отримала сповіщення про зняття готівки в розмірі 62 тисячі гривень.

Слідчі поліції Чернівецького районного управління поліції за вказаним фактом розпочали кримінальне провадження, передбачене статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські Буковини звертаються до всіх власників карткових рахунків:

– не повідомляйте нікому ПІН-коди карток;

– не розголошуйте персональні дані (номер картки, логін і пароль, cvv-код) третім особам,

 навіть якщо вони представляються працівниками банку;

– не надавайте коди, які отримуєте в CMC-повідомленнях.

У випадку, якщо ви підозрюєте, що спілкуєтесь з шахраями, завершіть розмову та зателефонуйте на гарячу лінію банківської установи.

Джерело: відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata