Чернівецька область: за добу сталося 7 пожеж

15 березня у селі Михальча Кам’янської територіальної громади Чернівецького району горів житловий будинок. Пожежа виникла на горищі й, за попередніми висновками фахівців, її причиною стало коротке замкнення електромережі. Вогонь охопив площу 70 кв.м. Полум’я першими помітили сусіди, вони й викликали рятувальників. На місце події прибули вогнеборці 15 державної пожежно-рятувальної частини та місцевий пожежно-рятувальний підрозділ села Кам’яна і ліквідували пожежу. Внаслідок пожежі згоріли покрівля, перекриття споруди, речі домашнього вжитку. 

У селі Куликівка Герцаївської територіальної громади Чернівецького району сталася пожежа в господарській будівлі. За попередніми висновками фахівців, до неї теж призвело коротке замкнення електромережі. Рятувальники 13 державної пожежно-рятувальної частини та місцевий пожежно-рятувальний підрозділ села Байраки ліквідували пожежу на площі 80 кв.м. Вогонь знищив частково покриття, перекриття будівлі, сіно. 

Крім цих пожеж, у житловому секторі області було ліквідовано ще дві у Чернівецькому районі. Також пожежно-рятувальні підрозділи минулої доби залучались до гасіння пожеж на відкритій території. Суха трава двічі горіла у Чернівецькому районі та один раз у місті Чернівці. 

Джерело: Головне управління ДСНС України у Чернівецькій області

peredplata