На Буковині батьки полеглого на війні захисника зробили подарунок на пів мільйона ліцею, де навчався син-Герой

Зробили подарунок на понад пів мільйона гривень для закладу, де навчався син-Герой.
 
Зарожанський ліцей отримав благодійну допомогу ­­– 10 комп’ютерів, 5 ноутбуків, мультимедійний проєктор та екран, кольоровий принтер, акустична система для озвучення різних заходів, дві професійні швейні машинки для навчання швейної справи, макет автомата Калашникова для використання на уроках «Захисту України», а також 12 волейбольних, 2 футбольних м’ячів та один для регбі.
 
Обладнання для освітнього закладу передали батьки полеглого захисника, випускником якого був їхній син.
 
Давид Пінчук – народився 9 березня 2000 року у місті Жданівка Донецької області. У 2012-му багатодітна сім’я покинула рідну домівку й поселилася у Зарожанах.
 
12 вересня 2019 року Давид підписав контракт на військову службу. Протягом 9 місяців захищав рідні рубежі у складі 80-ї десантно-штурмової бригади біля Станиці Луганської.
 
Коли розпочалося повномасштабне вторгнення російських військ, юнак перебував у Житомирі, де навчався кермувати БТРом. Згодом його перевели на Яворівський полігон, під час обстрілу якого 11 березня 2022 року отримав контузію та втратив пам’ять.
 
Трохи підлікувавшись, знову повернувся у стрій в одну з найгарячіших точок передової лінії. 7 травня 22-річний старший солдат Давид Пінчук загинув у важкому бою в селі Серебрянка Бахмутського району на Донеччині.
 
Вічна пам’ять воїну та щирі співчуття усій родині. Ми обов’язково здолаємо кожного російського окупанта та повернемо мир і спокій на нашій землі.
 
Слава Україні! Героям Слава!
 
 
 
 
Джерело: Чернівецька ОВА

peredplata