Лукашенко не з’являється на публіці від часу параду у Москві, – ЗМІ

На тлі повідомлень про проблеми зі здоров’ям білоруський диктатор не з’явився на святкуванні Дня прапора Білорусі

У Мінську з нагоди Дня державного прапора, герба та гімну Білорусі планувався виступ Аляксандра Лукашенка, але він і цього разу не з’явився на публіці, повідомляє білоруська служба «Радіо Свобода».

Промову замість диктатора виголошував прем’єр-міністр Роман Головченко. Захід відбувся на площі Державного Прапора у Мінську.

Як повідомляє видання «Наша Ніва», у колах номенклатури Лукашенка поширюється версія про вірус, який нібито уразив політика разом із його оточенням.

«Ще кілька людей з оточення захворіли і впали з ніг. Наскільки я розумію, це щось вірусне», – сказав співрозмовник, близький до служби протоколу Лукашенка.

На користь цієї версії, як пишуть автори статті, може свідчити той факт, що 5 травня за вручення нагород представникам апарату президента Лукашенка вже охрип.

Це сталося на тлі повідомлень про ймовірні проблеми Лукашенка зі здоров’ям. Лукашенко був присутній на параді в Москві 9 травня, але не зміг пройти кілька сотень метрів до місця покладання квітів разом із російським диктатором Владіміром Путіним та президентами Таджикистану, Киргизстану, Казахстану, Узбекистану, Туркменістану, а також прем’єром Вірменії. Також на його руці помітили бинт, а після повернення з Москви він не виступив із традиційною промовою на площі Перемоги.

Білоруська опозиція стверджує, що Лукашенко хворий.

Білоруське видання «Хартія 97%» зазначає, що Лукашенко приїхав до Москви напередодні святкувань до 9 травня вже хворим. Ще в Мінську, 5 травня, спілкуючись зі своїми підлеглими, диктатор сильно захрип і ледь вів після цього промову.

13 травня одразу кілька ЗМІ повідомили, що увечері кортеж Лукашенка приїхав до клінічного медичного центру. Під час його проїзду дороги до шпиталю були перекриті, стояли силовики. Кортеж повернувся назад через 2 години.

Американський Інститут вивчення війни (ISW) у своєму звіті зауважив, що стан здоров’я Лукашенка залишається незрозумілим. Він не з’являвся на публіці і його офіс не оновлював свій тижневий графік жодними подіями після його візиту до Москви 9 травня.

Джерело:  https://zaxid.net/news

peredplata