Довірливі буковинці знову потрапили на гачок аферистів: цього разу на понад 140 тисяч гривень

Лише за минулу добу аферисти ошукали двох чернівчанок на суму понад 140 тисяч гривень. Дізнавачі поліції за вказаними фактами розпочали кримінальні провадження та проводять оперативні заходи, щодо встановлення осіб причетних до цих правопорушень. 

Учора, 2 червня, до співробітників Чернівецького районного управління поліції надійшло повідомлення від 40-річної жительки обласного центру про те, що невідома особа незаконно заволоділа її 40560 гривень.

Зі слів жінки, до неї зателефонував незнайомець, який представився працівником банку та повідомив, що її картка заблокована. Співрозмовник запропонував зберегти кошти та перерахувати їх на інший рахунок. Чернівчанка довірилася та власноруч перерахувала всі заощадження на картковий рахунок наданий псевдобанкіром.

Цього ж дня ще однією жертвою інтернет-шахрайства стала 31-річна жителька Чернівців. Заявниця розповіла співробітникам поліції, що під приводом онлайн-працевлаштування на одному із сайтів перейшла за посиланням. В подальшому жінка, виконуючи підказки, перерахувала майже 100 тисяч гривень із своїх банківських рахунків на віртуальний рахунок аферистів.

За вказаними фактами поліцейські розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Працівники поліції Буковини закликають жителів краю бути обережними. Не довіряйте інформації, яку отримуєте від незнайомців спілкуючись по телефону. Під час пошуку роботи користуйтеся лише перевіреними веб-сайтами, а також читайте відгуки користувачів.

Джерело: Відділ комунікації поліції Чернівецької області

peredplata