За добу шахраям вдалось видурити гроші у шістьох буковинців

Протягом минулої доби на спецлінію «102» надійшло шість повідомлень від заявників про те, що невідомі особи незаконно заволоділи їхніми коштами. При цьому порушники використовували різні схеми виманювання грошей. За вказані дії зловмисникам загрожує до трьох років обмеження волі.

Зокрема, 39-річна чернівчанка звернулася до поліції із заявою про те, що під час покупки швейної машинки її ошукали шахраї. Жінка перерахувала 15 тисяч гривень псевдовпродавцю, а куплений товар вона і не отримала.

Ще двоє чернівчан, віком 61 рік, стали жертвами «псевдобанкірів». В одного чоловіка шахраї привласнили понад 42 тисячі гривень, а в іншого – 14 тисяч гривень.

Цього ж дня 64-річного жителя Чернівців аферисти ошукали під приводом надання грошової допомоги. Чоловік перейшов за посиланням, ввів реквізити своєї банківської картки, внаслідок чого втратив 9000 гривень.

Учора аферистам вдалося привласнити кошти ще двох жителів обласного центру. У 53-річного чоловіка 9100 гривень, а у 46-річного понад 4000 гривень.

За цими фактами поліцейські внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають досудові розслідування.

Поліцейські Буковини нагадують: не перераховуйте гроші незнайомцям. Також перевіряйте інформацію про нарахування чи списання коштів з рахунків. Громадяни повинні пам’ятати про те, що не потрібно розголошувати, переходити за сумнівними посиланнями та надавати свої персональні дані, до яких належать:

– термін дії банківської картки;

– PIN-код;

– слово-пароль;

– cvv2-код.

Джерело: Відділ комунікації поліції Чернівецької області 

peredplata