За минулу добу шахраї ошукали буковинців на суму понад 115 тисяч гривень

Протягом минулої доби на спецлінію «102» надійшло чотири повідомлення від заявників про те, що невідомі особи незаконно заволоділи їхніми коштами. При цьому порушники використовували різні схеми виманювання грошей.

Учора, 29 вересня, до співробітників поліції Буковини звернулися дві жінки, які стали жертвами «псевдобанкірів». В обох випадках схема була однакова. Жінкам зателефонував невідомий, який представився працівником служби безпеки банку і під приводом захисту коштів отримав конфіденційну інформацію про карткові рахунки буковинок. У результаті протиправних дій аферистів з рахунку 53-річної чернівчанки зникло 10600 гривень, а з картки 24-річної жительки села Романківці – 9833 гривні.

Цього ж дня жертвою шахраїв стала 39-річна жителька села Черепківці. Жінка розповіла поліцейським, що мала намір придбати меблі, оголошення про продаж яких вона знайшла на одному із сайтів мережі Інтернет. В подальшому з нею звʼязався нібито продавець та наполіг на передоплаті товару.

Буковинка повірила та самостійно перерахувала на невідомий рахунок 78000 гривень. Однак, після переказу коштів зв’язок з псевдопродавцями обірвався, а бажаний товар вона так і не отримала.

У 28-річної жительки Чернівців аферисти виманили кошти під приводом отримання виграшу у грі, які вона проходила у одній із соціальних мереж. Жінка самостійно перерахувала на рахунок наданий шахраєм 16 945 гривень. 

За вказаними фактами слідчі та дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські Буковини вкотре наголошують городянам нікому та ні за яких обставин не розголошувати свої персональні дані і конфіденційну інформацію про банківські рахунки. Також правоохоронці закликають краян не довіряти продавцям в інтернеті. Під час онлайн-покупок почитайте відгуки на сторінці, перевірте контактний номер через мобільні застосунки, візьміть за правило «не здійснювати передоплат». Про випадки та спроби шахрайства слід відразу повідомляти на спецлінію «102».

Джерело: Відділ комунікації поліції Чернівецької області

peredplata