У Чернівцях пітбуль напав на іншу собаку: власницю покарають

Поліцейські притягнуть до відповідальності чернівчанку за порушення правил вигулу собак.

Про це інформує відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Учора увечері під час моніторингу соціальних мереж працівники поліції натрапили на допис, де зафіксовано як одна собака нападає на іншу. Поліцейські розпочали за цим фактом перевірку.

Співробітники Чернівецького районного управління поліції здійснили першочергові поліцейські заходи і встановили, що 8 жовтня на Проспекті Незалежності 48-річна місцева жителька вигулювала собаку без намордника. Її «пітбуль» накинувся на іншу собаку.

Поліцейські склали відносно жінки матеріали про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 154 (Порушення правил тримання собак і котів) Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

Зібрані матеріали будуть скеровані на розгляд до адміністративної комісії при виконавчому комітеті Чернівецької міської ради. Також буде прийнято рішення щодо подальшого перебування собаки в родині.

Нагадаємо, відповідно до чинного законодавства, існують правила вигулу собак. Зокрема: 

– не можна вигулювати тварину, якщо ви перебуваєте у стані сп’яніння;

– ваш обов’язок забезпечувати безпеку свого пухнастого улюбленця, оточуючих людей і тварин, а також майна від заподіяння шкоди;

– не дозволяється прогулюватися з собаками без повідка та намордника;

– заборонено купати тварин на території міських пляжів та у фонтанах;

– вигул собак (без повідка) дозволений тільки у спеціально визначених місцях. 

За порушення правил утримання домашніх тварин власник несе адміністративну відповідальність, яка передбачає накладення штрафу від чотирьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, крім того можлива конфіскація тварини.

 

peredplata