Чернівецькі рятувальники отримали вже другу протипожежну висотну автодрабину від «Променергообладнання»

Протипожежний автопарк ДСНС України у Чернівецькій області поповнився висотною 32-метровою протипожежною автодрабиною Iveco-Magirus M32L-AS. Це вже друга сучасна, інноваційна автодрабина, яку поставила компанія «Променергообладнання» підрозділу ДСНС у Чернівецькій області менше ніж за два тижня. Першою була модель MAGIRUS M55L з вильотом драбини на висоту 55-ти метрів.

«Iveco-Magirus M32L-AS – сучасна, а найпоширеніша модель протипожежних автодрабин у всьому світі. Виробництво відбувається на відомому у світі підприємстві Magirus GmbH (Німеччина, м. Ульм). Автодрабина має на кінцівці простору люльку з вантажопідйомністю 400 кг та дублюючий пульт керування для рятувальника в ній. Таке устаткування допомагає піднятися драбині з рятувальниками саме на потрібну висоту та врятувати людей, а під час пожеж підводити драбину пультом машини та виконувати гасіння без рятувальників», – повідомили в компанії «Променергообладнання».

ООО «Променергообладнання» доукомплектувало протипожежну автодрабину необхідним додатковим обладнанням:

– пожежними напірними рукавами німецької GOLLMER&HUMMEL GmbH;

– пересувним пінозмішувальним пристроєм британської Delta Fire Ltd;

– лафетним стволом німецької ALCO з подачею води до 42 л/с;

– гідравлічним інструментом на акумуляторі німецької WEBER-Hydraulik GmbH;

– пожежними шоломами італійської SICOR;

– сигнальними ліхтарями німецької EUROBLITZ.

З урахуванням доукомплектації протипожежна автодрабина Magirus M32L-AS відповідає всім вимогам ДСТУ і має відповідні сертифікати українського зразка.

Рятувальники з Буковини вже пройшли навчання у Пожежній академії Magirus міста Ульм. Водії-оператори, пожежні та рятувальники мали змогу протягом тижня ознайомитися з теорією та практикою використання сучасного обладнання. Такі курси стали вже системою для працівників ДСНС різних областей країни куди постачається техніка Magirus. Організацію та проведення курсів повністю забезпечує «Променергообладнання».

 «Поява сучасних, якісних протипожежних різновисотних автодрабин у чернівецьких рятувальників дуже підсилить можливості рятувальних та протипожежних операцій у зоні висотної забудови Чернівців та міст області. Такого обладнання ще дуже мало в Україні, але ми сподіваємось, що його кількість буде тільки зростати. Українські рятувальники та пожежні повинні працювати на якісному обладнанні, і ми намагаємось робити все можливе за для цього», – додав Андрій Заліський, директор «Променергообладнання», офіційного представника Magirus GmbH в Україні.

 

 

peredplata